Moбилните приложения не са просто средство за виртуална комуникация с приятелите и любимите хора, а платформи предлагащи много повече функционалности. Oткриването на актуална информация, гледането на мултимедия, стартирането на видео разговор са само част от начините, с които можем да се забавляваме пълноценно от смартфоните.

Водещите разработчици се погрижиха да актуализират доста по-често своите софтуерни решения, за да отговорят подобаващо на големия трафик по време на пандемията. Rakuten не са изключение, тъй като постоянно търсят начини, за да предложат още по-добри възможности на потребителите на Viber. Популярната платформа за комуникация скоро ще разшири представата ви за функционалността на вашия профил.

Следващата иновативна идея, която ни очаква във VIber е възможност за извършване на мобилни плащания директно от самите чатове. Това ще бъде реализирано, чрез т.нар. "Chatbots Payments" система от чатботове, която ще обработва заявките на потребителите.

Интеграцията на тази функция е само стъпка от амбициозните планове за развитие на приложението, над които работят Rakuten.

 

 

Въвеждането на инструмент за безконтактни плащания ще осигури още повече гъвкавост и свобода при комуникация с представителите на бизнеса. Водещ акцент ще бъде гарантирането на сигурността на мобилните плащания в чатботовете. Viber вече работят, за да привлекат повече търговци към инициативата и да улеснят още повече клиентите си.

Специализираните чатботове на всеки бизнес освен опция за покупки ще предоставят и повече информация за наличните продукти и услуги. Разработчиците ще могат да оптимизират своите заглавия за функцията като използват API инструментите на Viber.

Oпцията за мобилни плащания е подходяща не само за купуване на стоки от онлайн търговци, но и за погасяване на задължения за комунални услуги. Целият процес ще бъдe максимално улеснен за потребителите, които трябва да добавят валидна карта към мобилния си портфейл.

Viber ще разпространяват на етапи функцията, която ще дебютира първо в Украйна. Официалната премиера за България ще е през 2021г., като конкретната дата ще бъде потвърдена допълнително.

 

Още от Digital: Как да използваме функцията "самоизтриващи се съобщения" във Viber в България (Видео)