Въпреки невероятната конкуренция Viber продължава да е едно от водещите и най-популярни мобилни приложения за смартфоните с Android и iOS, като непрестанно е обект на различни ъпдейти от компанията. Сега създателите на заглавието решиха най-накрая да включат технология за End-To-End криптиране, която неслучайно бе най-желаната от потребителите характеристика във Viber. След като активирате тази функция ще можете да скривате и отваряте отделните чат сесии с приятелите си, като въведете специален PIN код, който само вие и участниците в тях знаете, предаде AndroidPolice.

 

Oт своя страна това означава, че ако не го напишете всеки път, в който активирате мобилното приложение на смартфона си въпросните чат сесии ще са недостъпни без да го използвате. В момента тази функционалност е достъпна за всички собственици на устройства, които са ъпдейтнати към Android 6.0 Marshmallow OS, но от компанията планират в следващите месеци да я оптимизират и за по-старите модели с платформата. Ако искате да се възползвате от нея е необходимо да следвате няколко кратки стъпки в менюто на своите устройства, за да можете да я използвате.

 

Само до броени дни тази функционалност ще може да се използва от всички собственици на смартфони с Android и iOS, като за да я използвате трябва да кликнете върху прозореца с дадена чат сесия и да изберете Gear иконата с настройки. Следващата стъпка е да скролнете до дъното на чата и да изберете опцията "Hide This Chat" и респективно да въведете четирицифрения PIN код, с който да го предпазите от външни лица. В заключение ще отбележим, че това е поредното мобилно приложение, което използва тази технология, за да гарантира сигурността на потребителите. 

 

 

Вижте как да сменим мелодията на звънене във Viber за Аndroid