Комуникацията с мобилни приложения постепенно измести стандарните телефонни разговори и SMS съобщения. Навлизането на услуги като WhatsApp и Facebook Messenger превърна общуването от смартфоните в още по-лесна и удобна задача. Viber е едно от най-популярните заглавия в тази категория.

Разработчиците от Rakuten са доста активни в интеграцията на нови функционалности, включително и поддръжката за добавена реалност (АR). Moбилното приложение може да се използва на всички водещи операционни системи, включително и на десктопите. Все пак най-голям трафик Viber продължава да регистрира от смартфоните.

 

 

От AndroidPolice ни информират за поредното голямо постижение, тъй като Viber успя да премине границата от 1 млрд. изтегляния от Google Play. По този начин се присъединява към престижния клуб на приложения като Google Messages и Snapchat. Припомняме ви, че 500 млн. инсталации бяха отчетени през 2016г.

Така пет години пет късно Viber удвоява своята потребителска база и се утвърждава като едно от водещите приложения за комуникация. Потребителите имат достъп до широк набор от функционалности, сред които групови видео разговори до 30 човека, функция за създаване на GIF-oве, вграден редактор за бележки и др.

 

Oще от Digital: Какво мислят потребителите на Viber в България за сигурността в Интернет