Viber е едно от най-популярните и харесвани мобилни приложения за комуникация в света. Създателите на софтуера сега потвърдиха официално, че са се съгласили да купят официално Chatter Commerce. Това е името на разработчика, който създаде мобилната клавиатура за пазаруване ShopChat. В контекста на това можем да очакваме подобна функция да бъде интегрирана под една или друга форма и в официалното приложение на Viber.

 

 

ShopChat е софтуер, който замества вградената по подразбиране клавиатура и работи с всички водещи мобилни приложения за смартфони, предаде VentureBeat. В това число влизат Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage. Идеята на ShopChat е да превърне пазаруването от мобилните джаджи в максимално лесна задача. Придобиването на ShopChat е интересно решение, като тепърва ще разбираме какви са плановете на Viber за интеграцията на клавиатурата.

 

 

Онлайн пазаруването е атрактивна пазарна ниша и изглежда, че Viber искат да станат по-влиятелно име в този сегмент. Сделката ще позволи на приложението да разшири позициите си на атрактивните америнакси и китайски пазари. Въпрос на време е да видим точно как ще стане интеграцията на ShopChat и какви бъдещи подобрения ни очакват в този софтуер.

 

Вижте пет причини да изберем Viber пред WhatsApp