В последните няколко години Viber се превърнаха в една от най-предпочитаните платформи за комуникация за собствениците на смартфони. В момента почти 1 млрд. души използват мобилно приложение, което само по себе си е категорично доказателство за популярността му в световен мащаб. Разработчиците от Rakuten вече експериментират с нова интересна функция, която се казва Viber Community. Благодарение на нея ще има как да стартираме групови чатове с приятелите си.

 

 

Любопитен факт е, че потребителите няма да бъдат ограничени в броя на хората, които могат да участват в даден чат. Според данните на TechCrunch на практика ще е възможно всички 1 млрд. души, които използват Viber да се присъединят към съответния групов чат. Функцията определено ще се хареса на много потребители и има потенциала да направи приложението по-популярно сред бизнес потребителите. Всеки участник в групата ще може да добавя коментари, различни реакции и мултимедия към общия чат.

 

Официалната премиера на Viber Community ще стане факт след броени часове, когато вероятно ще разберем и кога функцията ще е налична за всички. Възможността за създаване на групови чатове с неограничен брой хора определено ще превърне приложението в още по-предпочитана платформа за комуникация. Администраторите на отделните чатове ще има как не само да контролират съдържанието и участниците, но и да генерират приходи от реклама.

 

Вижте как да смените номера си във Viber без да загубите чатовете с приятелите си