Весли Празници!. Отново е Коледа - онова време от годината, в което всеки отваря сърцето си за останалите и повторно започва да вярва във вълшебствата. В един от най-прекрасните празници екипът на Digital.bg се обръща към вас, за да ви благодарим, че бяхте с нас през изминалите дванайсет месеца и да ви пожелае здраве, щастие и късмет.

 

Весли Празници 2016 г. (ден втори )

Нова анимирана драскулка (дудъл) краси днешното лого на Google, което напомня за предстоящите празници през 2016г.  Най-популярната интернет търсачка в света отново показа на своите потребители, че e нещо повече от технология. Бихме казали технология с "душа", тъй като постоянно намира начин да ни забавлява и да ни кара да се чувстваме най-вече хора, а не машини.

 

Весели празници! Това е най-доброто време от годината в което да се отдадем на заслужена почивка и много забавления или просто да седнем уютно до прозореца с любимото си одеяло или напитка, и да се порадваме на хубавото време. 

 

 

Весли Празници 2016 г. (ден първи)

Това лого (дудъл)  на официалната страница на компанията бе свързано с интересен ритуал, който да привлече вниманието ни към празника, който предстои.

 

Едва ли има по-добър начин да отпразнуваме Коледа от това да допълним празничната трапеза с припяването на характерните за нея песни. Не го правим само ние в България, а всички хора по цял свят. Докато припявате наум любимите си песни можете да видите кои са най-изгодните смартфони и таблети за Коледа, а защо не и най-изгодните технологични подаръци за Коледа.

 

Весели Празници 

Традициите властват в културата на различните нации от векове и единственото, което можем да кажем за тях е, че трябва да бъдат спазвани. В продължение на хилядолетия основния начин да почетем Коледа освен местните традиции са коледните песни. Този ритуал присъства в културното наследство на всички религии и е неизменна част от битието на всички нас. Първоначално идеята за т.нар. "каролинг" възниква в Англия, но постепенно обхваща цяла Западна Европа. 

 

Весели Празници 

За много кратко време идеята малки деца да почукат на вратата ви и да ви изненадат с приятни и емоционални песни, съпровождани от гласовете на случайни минувачи обзема целия континент. Традицията да се изпълняват подобни песни води началото си от античното време на Римската империя. Ситуацията се променя драстично през 19-и век, когато все повече хора възприемат тази идея и измислят още по-оригинални начини да изненадат любимите си хора с песните и музикалните си изпълнения.

 

Весели Празници 

Огромната популярност на тези ритуали кара дори църквата да публикува официално становище, с което признава "каролите" за официална традиция, което се случва през 1880г. Именно това действие провокира създаването и композирането на огромно разнообразие от коледни песни, с които днес всички празнуваме този християнски празник. Традициите варират в различните държави, но какъв по-добър начин да го отпразнуваме от това да изпълним заредена с положителни емоции песен на хората, които обичаме.

 

И докато Дядо Коледа е прекалено зает със сървърите на Google за да могат всички деца да изпратят коледните поръчки и пожелания към най-близките хора, революционните технологиите вече променят много хора. А ние дори можем да проследим Дядо Коледа. Нека пожелаем на Google да продължава да ни прави щастливи с услугите си и през 2017г. Дотогава Весели и Щастливи празници, много здраве и късмет през новата година. И не забравяйте за голямата магия, добрия старец е някъде там и мисли за вас, а докато четете  това, той обработва милиарди заявки. 

 

Весели Празници от Digital