Вече ви информирахме, че луксозният бранд Vertu беше продаден на турската компания Baferton за $60.7 млн. Вероятно не знаете, но през последните месеци смартфоните с името Vertu всъщност се произвеждат от компанията TCL. Сега разбираме, че от двете страни са постигнали интересно споразумение. Финансовите параметри на новия им проект достигат до приблизително €46 млн. BlackBerry ще започнат да използват най-новите усъвършенствани технологии на TCL в създаването на нова серия луксозни смартфони.

 

Първоначално ще бъде произведена лимитирана серия от 30 хил. бройки, които са ръчно изработени в английските фабрики на TCL. Базовите версии на луксозните устройства ще се продават за поне €8500, предаде Pocket-Lint. Това е първото важно бизнес решение на Хакан Узан, който вече придоби контрола над акциите на Vertu. Идеята е освен луксозен дизайн смартфоните на Vertu да са базирани и на най-модерните технологии. 

 

Новите устройства ще работят с Android, но все още е твърде рано да гадаем какви ще са конкретните им технически характеристики.  От двете страни изразиха задоволство от сключеното партньорство. Vertu и TCL са сигурни, че съвместно могат да създадат много по-добри и елегантни продукти. Основен акцент в стратегията им ще бъде европейския пазар. Можем да очакваме новите им смартфони да се продават първо на територията на най-големите страни в ЕС.

 

Вижте каква е историята на телефоните Vertu-Signature