Вижте още: Vernee X Plus - Смартфон с голям безрамков дисплей и красив дизайн

 

Красив е нали?! Това е Vernee X Plus, един от малко по-нестандартните смартфони които в последно време попадат в ръцете ни за тест. В първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, обърнахме внимание на дизайна, използваните в корпуса материали, някои специфики на периферията и огромният безрамков 6” дисплей, който реално е побран в тяло, съпоставимо с това на стандартен 5.5” смартфон.

 

Хардуер

Vernee X Plus е едно доста сериозно устройство което доказва, че стига да искат, китайските технологични компании могат да предложат на потребителите смартфони които без проблем могат да се конкурират с флагманите на брандове като Apple, Huawei, Samsung и LG. Нагледно доказателство за това твърдение е хардуера който има Х Plus. 

Vernee X Plus работи с процесор Helio P23

 

В основата му стои CPU MediaTek MTK6763 или по-известно като Helio P23. Реално Vernee X Plus е и първият смартфон в света който изпоилзва този ARM Cortex-A53 базиран централен процесор. Той е 64-битов 16nm и има 8 ядра с до 2.5GHz тактова честота. Това автоматично се превръща в сериозна заявка за качество. Предположенията ни се потвърждават от резултатите от Benchmark тестове които бележи Vernee X Plus. Партниращият графичен процесор е адекватно добър - Mali G71 MP2, а RAM паметта…да това е поредната приятна изненада - цели 6GB LPDDR3. 

6GB RAM памет и 128GB сторидж

 

Не са много смартфоните които могат да се похвалят с толкова много. Например при популярният Apple iPhone X - RAM паметта е 3GB, а при Samsung Galaxy S8 - 4GB.  По време на тестовете ни Vernee X се справи с всички тежки задачи които му поставихме - мултитаскинг, видео обработка, графични приложения и тежки игри. 

Мултитасконгът не е никакъв проблем за хардуера на Vernee X Plus

 

Впрочем при последните не открихме нито едно тежко заглавие което на максимални графични настройки да дава каквито и да е наченки на забавяне и забиване. Игрите вървят много гладко и особено в комбинация с този голям дисплей и силен звук, играта на Vernee X Plus си е истинско удоволствие.

Vernee X Plus има 128GB вградена памет - достатъчна за десетки игри, приложения и мултимедия

 

Със сигурност ви се е случвало поне веднъж да достигнете до момента в който смартфонът ви започва да се движи бавно и накрая получавате съобщение което ви казва, че в него няма достатъчно памет. Започва се с едно досадно триене и прехвърляне на файлове, което си е чиста доза загубено време. Как да избегнете този проблем? Решението е да си вземете смартфон с голямо количество вградена памет или пък да добавите към вградената, допълнителна чрез microSD. Във вторият случай обаче отново прехвърлянето върху картата памет ще става по-бавно отколкото в първия, когато разчитате на вградена.

 

 

Vernee X Plus има на разположение цели 128GB - предостатъчен обем който практиката ни показва, че е почти невъзможно да бъде запълнен от средностатистически потребител за 3 години. И друг път сме виждали смартфони със 128GB, но при всички тях цената е била солена. Кратка справка показва, че с този обем са Samsung Galaxy Note8 - с цена около 1800лв, Huawei Mate 10 Pro - 1500лв, а Google Pixel 2 XL - е цели 2200лв. За разлика от тях Vernee X Plus струва в пъти по-малко, което е и един от основните му козове. 

Междувременно ако искате да разберете каква е точната му цена в момента, можете да я намерите на сайта на вноситяля Smartfonix.com. В търговската мрежа е възможно да попаднете и на модел „Vernee X” без Плюс в края. Той изглежда по същият начин както този, с толкова голям дисплей и идентичен процесор. Разликата обаче е в количеството RAM и вградена памет. При него те са 4GB и 64GB.

 

Софтуер

След като вече познаваме хардуера на Vernee X Plus, можем да кажем и няколко думи за неговият софтуер. Той е поверен в ръцете на Android версия 7.1.1 Nougat. 

Операционната система на Vernee X Plus е Android Nougat

 

Интересното е, че това тук е почти чист Android с малки подобрения от VOS интерфейса на марката. Ориентирането в менюто става изключително лесно, в него няма нищо ненужно и сложно.

 

Батерия

Батерията на Vernee X Plus също е абсолютно адекватна на сериозният хардуер и голям дисплей които смартфонът ни демонстрира до момента. В това толкова тънко тяло е побран акумулатор с цели 6200mAh заряд. 

Vernee X Plus има батерия с цели 6200mAh заряд

 

По време на тестовете ни той се оказва достатъчен за около 4 дни активна работа. Ако използвате X Plus само за разговори, по характеристики на Vernee смартфонът трябва да издържи цели 65 часа без прекъсване. В режим на готовност този заряд ще е достатъчен пък за 76 дни.

За колко време се зарежда толкова голяма батерия? С нормално зарядно, вероятно за цяла нощ. Vernee обаче предлагат X Plus заедно със специално Fast Charge зарядно което поддържа технологията Pump Xpress. С нейна помощ само за 5 минути зареждане получавате 2 часа време за разговори, за 30 минути - ден комбинирана работа, а за едно пълно зареждане ще са ви нужни 2.5 часа.