Това на екраните ви е Vernee Thor Plus, един смартфон който повечето от вас вероятно не познават, но след като изгледат това видео ревю което Digital.bg му посвети, при всички случаи ще си зададат въпроса „Защо да даваме много пари за скъп смартфон, при положение, че за далеч по-малко можем да получим дори повече?!” Привлякохме вниманието ви нали? Интересното тепърва предстои.

 

Vernee Thor Plus има огромна батерия и дебел само 7.9мм профил

 

Не случайно този смартфон е кръстен на бога на гръмотевиците от скандинавската митология. В това компактно, дебело едва 7.9мм тяло Vernee са успели да поберат направо огромна батерия с 6200mAh заряд. Но всичко по реда си, нека първо разгледаме какво има в окомплектовката на Thor Plus.

 

Vernee Thor Plus има Fast Charge зарядно

 

Телефонът се предлага в две цветови разновидности, като ние сме взели за тест и двете, за да можете да разберете коя е по-подходяща за вас – Черен или златен?

 

Задният капак на телефона е направен от метал

 

Задният капак, който преминава и към периферията е направен от метал, поликарбонови са горната и долната част, като обработката им много наподобява метал и така целият облик на Thor Plus изглежда доста ефектно. Сглобката на телефона е много добра, при опити за кривене и огъване корпусът не поддава. Не се чуват припуквания, скърцания и друго странични звуци които са характерни за голяма част от бюджетните смартфони, а както вече стана ясно при този цената е съвсем достъпна.

 

 

С размери 73мм на 151.7мм и тегло от 189гр., Thor Plus стои добре в ръката ни при браузване и разговори, побира се лесно в джоб на дънки и малка дамска чанта. Заоблените ъгли, периферната лайсна и извитият 2.5D дисплей правят общият облик максимално ергономичен и приятен за окото.

 

Дисплеят на Vernee Thor Plus е Super AMOLED

 

Да погледнем какво има по периферията на телефона. Горе е 3.5мм аудио жак, в дясно са бутона за активиране и курсор за звука които впрочем са метални, в ляво има един специален бутон, функцията на който ще разгледаме малко по-късно и слот за SIM карти. Когато го отворим, разбираме че той е от хибриден тип. Тоест или можем да поставим едновременно две nano SIM карти, или вместо едната да добавим допълнителна microSD карта памет. Стандартите под които работят SIM картите са 2, 3 и 4G.

 

 

Долу се намира micro USB портът за зареждане и пренос на данни, който също така поддържа OTG което значи, че към телефона спокойно можете да свържете мишка клавиатура или дори флашка.

 

 

Под тези две решетки, в дясната се намира микрофон, а под лявата високоговорител. Звукът който възпроизвежда той не е много силен, но пък е доста чист. Саунд тест от който да добиете реална представа за качеството можете да намерите във видеото над тази статия.

 

Резултати от Speed Test на Ookla

 

При провеждане на разговори чуваме добре събеседника си посредством говорителя над дисплея, добре чуват и нас от другата страна благодарение на микрофона. По отношение на 4G покритието също нямаме забележки, ето какво сочат Speed Test-овете на Ookla с Mtel-ска карта в София. Можете да сте спокойни, че телефонът ще зарежда бързо всички web страници чрез мобилен интернет.

 

 

Vernee Thor Plus има GPS + Glonass който дава минимални отклонения и прави връзка със сателити бързо. Но нека направим още един тест, резултатът от който при всички случаи би ви бил интересен - Wi-Fi връзката на телефона, защото знаем, че много бюджетни смартфони страдат от проблеми именно с нея. Също във видеото по-горе ще видите тест при който се намираме на около 5 метра с пряка видимост към рутера, сме зад една стена и на долният етаж на сградата, през няколко стени.

 

 

От съобщенията които ни пишете знаем, че много наши зрители се интересуват от една на пръв поглед не толкова съществена екстра, която обаче е изключително полезна и за съжаление се оказва, че не всеки смартфон има. Става дума за светлинните индикатори в горната лицева част които ви известяват за събития случващи се с устройството.

 

 

Vernee Thor Plus има такива и когато се зарежда, в ляво свети жълт диод, а чрез Pulse notification light настройка може и да пулсира, когато батерията е под 15% свети червен диод, а при пропуснато обаждане светлината е зелена.

 

 

Долу имате три сензорни бутона, като средният е и четец на пръстови отпечатъци. Ако все пак от предишни свои смартфони сте свикнали да работите с виртуални сензорни бутони в долната част на екрана, Vernee ви дава възможност да добавите и такива. Практиката ни показва, че това разположение на Fingerprint е много удобно. Самият сензор работи бързо и няма нужда от повторни поставяния на пръста за отключване.

 

 

Цена

Каква е цената на Vernee Thor Plus към момента в България, можете да разберете на сайта на вносителя Smartfonix.com Разбира се това не е всичко което можем да споделим с вас за Thor Plus. Интересните факти и резултати от тестове с него тепърва предстоят. Гледайте Digital.bg, за да разберете какви са те.