Вижте още: Vernee Thor Plus - Смартфон с мощен хардуер, интуитивен софтуер и 6200mAh батерия

 

Днес е модерно да се говори за смартфони с безрамков дисплей. Всички топ брандове имат флагмани с такъв и той е не само много красив, но и функционален. Наред с предимствата обаче, има и недостатъци, като основният и като цяло единствен е високата цена на повечето безрамкови смартфони. Повечето, но не всички! Това е едно от малкото изключения - бюджетният Vernee MIX 2 с който Digital.bg ще ви запознае обстойно в поредица от ревюта.

 

Vernee MIX 2 има двойна камера която снима с "ефект боке"

 

Разбира се даден смартфон не е само дисплей, макар че това което постоянно стои пред очите ни е именно той. MIX 2 има също така изненадващо мощен хардуер, голяма батерия и качествена двойна камера. Но всичко по реда си, да започнем от кутията и това което Vernee са оставили в нея.

 

Кутията на Vernee MIX 2 е луксозна и с високо качество

 

Още тук си проличава, че ще тестваме луксозен продукт - кутията е доста красива, трябва ѝ само една панделка и е готова за подарък. MIX 2 идва с вграден протектор на дисплея, но можете да го махнете, защото в кутията има два допълнителни - за дисплея и за гърба. Освен това има и прозрачен силиконов кейс, който почти не се забелязва когато е поставен върху смартфона, а в същото време при едно евентуално изпускане - значително увеличава шансовете му за оцеляване.

 

Fast Charge зарядно за смартфон Vernee MIX 2

 

В кутията имаме още игла за отваряне на гнездото за SIM, кабел за пренос на данни и Fast Charge зарядно с поддръжка на Qualcomm Quick Charge 3.0.

 

Дизайн

Общият силует на Vernee MIX 2 е много елегантен - отсечени линии с почти прави ъгли си партнират с плавна преливка без ръб в периферната част. Тук рамката е метална, като единствено на 4 места е пресечена от специален поликарбон под който се намират антените за Wi-Fi, телефония и Bluetooth.

 

Wi-Fi връзката е добра, дори да сте далече от рутера

 

Ще вметнем, че MIX 2 има 5GHz Wi-Fi поддръжка. Благодарение на нея, ако се намирате на по-голямо разстояние от рутера си, дори през няколко стени, интернет връзката няма да прекъсне. Гърбът на смартфона е направен от гланцирано до огледалност стъкло.

 

Vernee MIX 2 има ергономичен дизайн

 

Целият силует е много красив, но и функционален. Често срещан проблем който имат съвременните стъклени смартфони е, че се пързалят много, а това може да доведе до фатални последици. Mix 2 стои буквално като залепен за ръката ни и въпреки доста големият си дисплей, остава удобен както за разговори когато го държим с една ръка, така и при браузване или игра на игри с две.

 

Дисплей

Още тук ще избързаме да кажем, че Vernee MIX 2 е с цели 6" диагонал на дисплея, което автоматично може да го причисли към класа на фаблетите. Заради липсата на рамка около 3 от страните на дисплея обаче MIX 2 си остава с размери на смартфон.

 

Дисплеят на Vernee MIX 2 е с диагонал от 6"

 

Ето и едно интересно сравнение - 5.5-инчовият Apple iPhone 8 Plus е с размери 158.4мм x 78.1мм, а тук имаме доста по-голям дисплей в по-компактно тяло с размери 157.8мм x 76.2мм. Vernee MIX 2 е изключително тесен и благодарение на това удобен за работи с една ръка.

 

 

Дисплеят на Vernee MIX 2 е с резолюция 2160 x 1080 пиксела.

 

Ако трябва да го съпоставим с други популярни 6-инчови безрамкови смартфони, можем да дадем за пример Huawei Mate 10 Pro и LG V30, които са широки съответно 74.5мм и 75.4мм. Едва забележима разлика от средно около милиметър, а в същото време разликата в цените между тях и MIX 2 е няколко пъти по-голяма.

 

Периферия

Периферията на смартфона на Vernee е по-скоро стандартна. Горе е 3.5мм аудио жак, в дясно са бутона за активация и курсора за звука. В ляво е хибридният слот за две SIM карти и microSD.

 

Vernee MIX 2 е Dual SIM смартфон

 

Долу се намират microUSB изходът за зареждане и пренос на данни, а от двете му страни има решетки. Под лявата се намира микрофон, а под дясната високоговорител. Интересно е да се отбележи, че дори да запушим дясната решетка, звукът който възпроизвежда говорителят вътре продължава да се чува достатъчно добре.

 

 

Това ще оцените много когато играете игри. Както знаем повечето смартфони са mono и при игра неволно запушваме с длан високоговорителите им. Тук проблемът е решен частично. Това пък е саунд тест от който ще добиете реална представа за качеството на звука който ни предоставя Vernee MIX 2.

 

 

Трите помощни бутона под дисплея са виртуални и могат да се персонализират за левичари или десничари. Ако загледате горната част на рамката над дисплея, ще забележите тънката решетка на говорителя. Предвид размерите ѝ, първоначално сме малко резервирани, че ще възпроизвежда звук добре, но след тест с телефонен разговор се оказва, че чуваме събеседника си достатъчно добре, дори без да сме увеличили звука на максимум.

 

Vernee са интегрирали протектор над който са сензорите за светлина и близост

 

Това в ляво от говорителя не е дефект на протектора. Тук Vernee се интегрирали сензорите за светлина и близост, а до тях е светлинен индикатор, който в синьо, зелено и червено ви известява за различни процеси които се случват със смартфона. Тъй като няма място за нея тук, предната селфи камера е изнесена в долният десен ъгъл.

 

Предната селфи камера се намира в долният десен ъгъл под дисплея

 

Как снима тя ще разберете в отделно фотографско видео ревю. То при всички случаи ще бъде много интересно, защото както и сами виждате върху гърба на MIX 2, Vernee са интегрирали две камери и това не е случайно.

 

Fingerprint сензор

Под камерите намираме и Fingerprint сензор. Теста ни с 10 последователни опита за отключване с пръстов отпечатък е успешен - при всяко докосване на показалеца който предварително сме задали, MIX 2 се отключи с почти мигновено време за реакция. Fingerprint ви позволява да въведете до общо 5 различни пръстови отпечатъка за отключване.

 

Сензорът за пръстови отпечатъци работи бързо и безпроблемно

 

Ревюто на Vernee MIX 2 все още не е свършило. Гледайте и втората му част, в която ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера и батерията на този интересен смартфон, като ще го съпоставим с различни други популярни модели и ще изтъкнем всичките му преимущества и недостатъци.

 

Цена

Междувременно ако искате да научите повече подробности и актуалната цена на Vernee MIX 2, можете да посетите официалният сайт на вносителя Smartfonix.com