Вижте още: Blackview BV7000 - IP68 смартфон с голям дисплей, мощен хардуер, голяма батерия и добра камера

 

Макар и създаден преди точно 2 години, китайският технологичен бранд Vernee днес е един от най-бързоразвиващите се. Факт който доказва и големината на щанда им по време MWC 2018 (един от най-големите на китайски производители).

 

 

На него освен топ модели като Vernee X Plus, Vernee Mix 2, Vernee M5 и Vernee Thor Plus които вече сме ви показвали в във видео ревюта, видяхме и няколко модела които очакваме скоро също да се появят в България благодарение на вносителят им Smartfonix.com.

Един от тези модели е Vernee Active, смартфон чието име подсказва, че той е малко по-специален. Останете с Digital.bg и в следващите минути ще разберете, че Vernee Active всъщност е доста по-специален отколкото сте предполагали.

Това е кутията на Active, вътре Vernee са ни оставили смартфона, зарядно, кабел за пренос на данни, документи и игла за отваряне на гнездото за SIM карти. Да, както и всички останали смартфони на Vernee и Active е Dual SIM.

Дизайнът на Vernee Active е много ефектен

 

Сега вече можем да насочим погледа си към дизайна, който определено е запомнящ се и прави впечатление на околните. По време на тестовете ни, доста хора ни попитаха „Какъв е този телефон?”. Те биха предположили, че в ръцете си държат Vertu Signature Touch или друг супер скъп смартфон, защото Vernee Active определено изглежда луксозен. Основната част от корпуса му е направена от специален гумиран поликарбон. Метални са част от периферията, пространството около камерите и бутоните.

 

Гърбът е направен от супер здрав кевлар, който погледнат под ъгъл прелива ефектно. Повърхността не се цапа с пръстови отпечатъци, по нея леки драскотини не личат. Всички изходи по периферията са скрити под специални капачета които имат гумирана, непропускаща вода изолация. Тук е интересно да отбележим, че SIM картите и картата памет са двойно предпазени, защото след като отворим капака под който се намират те, за да извадим слота, трябва да използваме иглата която имаме в комплекта. 

Нивото на протекция при Vernee Active е IP68 в комбинация с MIL-STD-810g сертификат който се издава след тестове от американската армия. Те гарантират, че смартфонът може да бъде потапян във вода с дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути, да бъде заравян в пясък и кал или да бъде изпускан. 

Vernee Active е устойчив на мокрене

 

В сайта на производителя по отношение на последната характеристика откриваме "6 sides drop resistance" - тоест и 6-те страни на корпуса на Active са защитени. Основна заслуга за това има специалната многослойна конструкция която Vernee са изобретили за модела. По информация на производителя, Active е тестван с 300 последователни изпускания, след които е останал невредим. Моделът на Vernee също така може да работи при много ниска и много висока температура. Диапазонът е от -30 до +60 градуса.

Компактен брониран смартфон

 

За разлика от всички останали бронирани смартфони които са направо огромни, Vernee Active е доста компактен. С размери 156.7мм на 80мм и 11.2мм дебелина, той е лесно се побира във всеки джоб и е удобен както за държане с една ръка при разговори, така и с две когато браузваме, играем игри или снимаме. Имайте предвид, че дисплеят му е с цели 5.5” диагонал. 

Vernee Active е по-тънък от Cat S41

 

Като база сравнение можем да дадем например Apple iPhone 8 Plus който е с идентичен диагонал на дисплея, но е висок 158.4мм, тоест с близо 2мм повече. От бронираните смартфони със същото ниво на протекция както Active е например Cat S41. Той обаче е с 5” дисплей, а е дебел цели 12.9мм – отново сериозна разлика в полза на Vernee.

 

Дисплеят на Active е с Corning Gorilla Glass протекция и е направен по технологията JDL incell. При нея няма пространство между отделните слоеве на дисплея и така образите които виждаме на него изглеждат като залепени за последния слой. Следствие ъглите на странично виждане са добри, а заради високата яркост нямаме и проблеми с работата под директна светлина навън. Резолюцията е 1920х1080 пиксела.

 

В резултат образите са детайлни и дори след дълга игра на игри не изпитваме повишена умора в очите си. Нещо много важно – този тъчскрийн дисплей работи дори когато сте с ръкавици.

Fingerprint сензорът работи бързо и безпроблемно

 

Върху гърба на Active има Fingerprint сензор който отключва екрана бързо и безпроблемно когато е сух. Ако ще мокрите често телефона си ви препоръчваме да се възползвате и от алтернативните начини на отключване чрез цифрова парола или символ. Нещо с което почти всички защитени смартфони не могат да се похвалят, а Vernee Active има е наличието на NFC. Така с него могат да се правят безконтактни разплащания чрез Android Pay. 

За хардуера и софтуера обаче ще си говорим във втората част на видео ревюто което посветихме на смартфона Vernee Active. Там ще тестваме още батерията и ще споделим впечатленията си от камерите му. Междувременно, ако сте фенове на по-здравите смартфони – над тази статия сме добавили линк към нашето видео ревю на IP68 защитеният Blackview BV7000.