Вижте още: Vernee Active - Ударо и водоустойчив смартфон с MIL-STD-810g и красив дизайн

 

Възможно ли е да има „брониран бизнес смартфон”?! В ревютата си сме ви показвали доста здрави смартфони и не малко с бизнес и фешън насоченост…но някак си двата типа в едно са трудни за представяне.

Всъщност няма нужда да си ги представяме, защото това тук е Vernee Active - първият брониран бизнес смартфон който сме тествали до този момент. Тези от вас които са гледали първата част на видео ревюто което му посветихме знаят всичко за неговият дизайн, използваните в корпуса материали и спецификата им. В ревюто обърнахме внимание на няколко факта, като например, че Active е доста по-компактен от другите „rugged” смартфони които сме виждали до момента.

Но да не преразказваме, ако сте пропуснали да го гледате – директен линк към това видео има над тази стати. А сега е време да преминем към следващите компоненти във Vernee Active които по всяка вероятност биха ви били интересни.

 

Хардуер

Например хардуера – в основата на който забележете има цели 6GB RAM и 128GB вградена памет върху която да съхранявате безброй програми, игри, снимки и видео.

 

Vernee Active има 6GB RAM и 128GB памет

 

С такъв сторидж едва ли ще имате нужда от допълнително пространство, но ако все пак, хипотетично успеете да ги запълните – няма проблем. Vernee са добавили и слот за microSD карти памет чрез който можете да добавите до още 256GB. Централният процесор на Active е Helio P25 MT6757CD. Същият чип на MediaTek срещнахме преди време при Vernee Mix 2. Той е 8-ядрен 64-битов с 2.5GHz тактова честота и си партнира с GPU ARM Mali T880 MP2 на точно 1000 MHz. 

 

Общите ни впечатления от този хардуер са добри – нямаме проблеми със забиване или забавяне, без значение колко е натоварен смартфонът. Достатъчно красноречив е и резултатът в AnTuTu Benchmark тест – 77 299 точки статистически показват, че с Vernee Active няма да имате и бъдещи проблеми.

Vernee Active бележи AnTuTu Benchmark тест 77 299 точки

 

Тествахме телефона и с игри – ето как вървят на висока графика малко по-леката Dead Trigger 2 и по-тежката Asphalt 8: Airborne. В този момент сме приятно изненадани и от температурата на корпуса – смартфонът не грее. 

Играта Asphalt 8: Airborne върви без проблем на висока графика 

 

Освен това докато играхме игри ни направи впечатление и че вграденото в смартфона озвучение е доста силно. Ето един саунт тест от който да добиете реална представа за силата и качеството му.

 

Операционната система на Active е Android версия 7.0 Nougat. Тя както и при другите  смартфони на бранда е доработена с VOS интерфейс който е максимално интуитивен и удобен за работа. В него има различни улесняващи живота ни екстри и допълнения, като всичко излишно е премахнато. Тъй като знаем, че това е важно за един смартфон който е създаден, за да оцелява - Vernee Active има GPS+GLONASS, двубандов Wi-Fi и Bluetooth 4.0.

 

Камера

При камерата на Active имаме един чисто хардуерен плюс и това е наличието на отделен физически бутон с който снимаме. Много удачно, особено когато сте с ръкавици, телефона е кален или сте под вода. 

Камерата на Vernee Active е със сензор Sony

 

Иначе самата основна камера върху гърба е със сензор Sony. Тя е 16MP и има на разположение различни филтри, настройки и допълнителни екстри.  Няколко тестови снимки от които ще добиете реална представа за качеството на камерата ще намерите във видео ревюто над тази статия. 

 

Светкавицата при Vernee Active осветява качествено обекти на до около 4 метра. LED диода на светкавицата свети много силно и когато я използвате като фенер. Предната селфи камера е 8MP и също се справя доста добре.

 

Батерия

Батерията на Vernee Active е с 4200mAh заряд. По време на тестовете ни той е достатъчен средно за около 2 дни комбинирана работа.  

 

Чрез USB Type-C порта си, смартфонът поддържа MediaTek Fast Charge технология. С 9V/2A за едно пълно зареждане от 0 до 100% ще ви е нужен около час и половина.