Разработката на iPhone е дълъг процес, който обикновено започва веднага след премиерата на ново поколение. Докато очакваме да стартират продажбите на iPhone 13 в повече страни разбираме детайли за следващите версии на смартфоните. Популярният блогър Джон Просър например разкрива, че Face ID сензорите на iPhone 14 ще бъдат локализирани под самия дисплей.

Според него следващото поколение на устройствата също така ще има малък отвор за селфи камерата в горната част на дисплея. Аpple ще се нуждае от повече време за вграждането на Touch ID сензорите в екрана. Технологията ще е готова едва за премиерата на iPhone 15 в края на 2023г., съобщава AppleInsider. 

Компанията вече регистрира на свое име няколко патента, които разкриват желанието им да върнат Touch ID. Една от възможностите е този компонент да бъде позициониран в Home бутона на iPhone 15. Все още няма информация за бъдещето на Face ID, както и дали Apple възнамеряват да използват и двете иновации в iPhone 15.

 

 

Технологичният гигант все още не се е отказал от плановете си да реализира премиерата на iPhone SE (2022) с поддръжка на 5G мрежи през следващата година. Apple могат да представят още един бюджетен модел със 6.7" диагонал, който има отвор за селфи камерата и 48МР сензор в задната част. Проектът за премиерата на първия гъвкав iPhone също е активен.

Първият прототип разполага с 8-инчов дисплей, който поддържа QHD+ резолюция от 3200х1800 пиксела. Това е по-висока стойност от възможностите на Samsung Galaxy Fold от последна генерация, който има 7.3" екран с QXGA+ резолюция и съотношение на екрана от 16:9.  Премиерата на iPhone Fold няма да е факт преди 2023г.

Apple планират да произвеждат между 15 млн. и 20 млн. бройки за премиерата на уникалното устройство.

 

Oще от Digital: Изтeче информация за iPhone 14 дни преди премиерата на iPhone 13