Eдна от новите тенденции в социалните мрежи е възможността да стриймвате на живо видео в профилите си. Facebook Live вече се радва на голяма популярност сред потребителите. YouTube също предлага подобна функция, но е необходимо да спазите няколко изисквания, за да работите с нея. Ограничението първоначално бе да имате над 10 хил. последователи, но след обратната реакция с потребителите YouTube намалиха тази стойност до 1000 души.

 

Въпреки това много хора, които искат да използват функцията не могат да го направят, тъй като нямат толкова последователи. Google изглежда са обърнали внимание на желанията на своите потребители и сега премахнаха официално това ограничение, предаде AndroidPolice. Това означава, че вече няма значение колко последователи имате в своя YouTube канал, за да можете да стриймвате на живо. Можем да сме сигурни, че това решение на Google ще изостри значително конкуренцията между YouTube и Facebook в излъчването на видео в интернет.

 

За в бъдеще, ако искате да стриймвате в своя профил е нужно да не сте ограничени от YouTube за предаване на съдържание, което не отговаря на техните условия в последните 90 дни. Необходимо е канала ви да бъде одобрен предварително, за да можете да използвате функцията за стрийминг на живо. Тук е момента да отбележим, че тя е предназначена предимно за собствениците на смартфони, което ще позволи на много по-голям брой хора да се възползват от този инструмент на YouTube.

 

Вижте кой в действителност ще може да излъчва видео на живо в YouTube