Google Play е онлайн магазина с най-много мобилни приложения и ключов фактор за популярността на Android. Компанията вече провежда тестове с нова функция, която ще ни позволи да виждаме действителния им размер на всеки прозорец в Google Play. Taзи полезна информация вече ще е видима в дясната част на всички карти с приложенията, но също в Update, My Apps, Top Charts секциите и останалите секции на онлайн магазина, информира AndroidPolice.

 

Досега трябваше да кликнете върху страницата на приложение, да изберете "Read More" бутона в неговото описание и да скролнете в най-долната част на екрана. Въпросната промяна няма да е достъпна за вашия смартфон като софтуерен ъпдейт, а ще бъде директно интегрирана към сървърите на Google. На пръв поглед това не изглежда като важно подобрение, но може да е доста полезно особено за потребителите, които нямат достатъчно вградена памет на устройството си. 

 

Все пак винаги е добре да знаем размера на мобилните приложения преди да сме ги инсталирали. Идеята на Google да направи тази информация по-видима за всички нас определено ще бъде възприета положително от много потребители. Компанията успоредно с това ще показва по същия начин и цената на заглавията, които не са безплатни. Очаква се актуализацията да внесе минимални промени в начина, по който изглеждат повечето секции в Google Play.

 

Вижте четири начина да решим най-често срещаните проблеми с Google Play