Google тестват нова функция в YouTube, която може да предизвика недоволство сред доста потребители. Въпросният инструмент стартира автоматично клипове, докато скролваме в началната страница на услугата. Първоначално функцията ще е налична само за мобилните приложения на YouTube, но е много вероятно да бъде интегрирана и към уеб версията. Това е поредното доказателство как автоматично стартиращите се клипове се превръщат в следващата тенденция в интернет.

 

Наличието на този формат е свързано и с желанието на Google да ни показват повече реклами, докато търсим интересно съдържание в YouTube. Подобна функционалност би била доста досадна, особено ако самите клипове се стартират във Full Screen режим. Добрата новина е, че засега тя е ограничена единствено до началната страница на услугата, предаде SlashGear. Предстоят още тестове преди Google окончателно да решат дали да я представят за всички потребители. 

 

Важно е да отбележим, че автоматичното стартиране е свързано само с видеото, тъй като звука ще остане спрян, докато не решите сами да го пуснете. YouTube ще ни предоставят няколко допълнителни възможности да управляваме начина, по който работи новата функция. Така например ще можем да избираме клиповете да тръгват сами, само когато сме в Wi-Fi мрежа и да не изразходваме трафика на мобилен интернет. Очаква се да има и как напълно да блокираме функцията.

 

 

Вижте шест трика в YouTube, които е добре да пробвате