Google Photos е популярна услуга за съхранение и споделяне на снимки. Всеки потребители с профил в Google може да се възползва от предимствата на приложението. Безплатното пространство, което ще получите с безплатен акаунт е 15GB. Ако това не е достатъчно трябва да преминете към премиум абонамент за Google One.

Компанията е доста активна и през последните месеци интегрира редица нови функционалности в Google Photos. Едно от най-очакваните подобрения в приложението е т.нар. "Locked Folder". Тази концепция бе представена за първи път на Google I/O конференцията през май.

Използването на функцията досега бе възможно единствено за собствениците на смартфоните Google Pixel. Добрата новина е, че компанията скоро ще позволи на всички потребители на Android да имат достъп до "Locked Folder" в своето фото приложение. Информацията бе потвърдена от Google с публикация в официалния им блог, информира SlashGear.

 

 

Както името подсказва "Locked Folder" позволява да скриете някои от снимките в заключена папка, чието съдържание няма да се показва на началния екран на Photos. За да отворите снимките е необходимо да въведете парола или да използвате друг биометричен метод за верификация. Алгоритмите на Google ще гарантират, че изображенията от "Locked Folder" не се показват във Memories, Photos, Albums и другите секции на приложението.

Разпространението на функцията до всички Android устройства започва скоро. След това ще може да проверители дали е активна за вашето устройство от "Library>Utilities" менюто, където ще откриете името на новата опция. Заключената папка е оптимизирана не само за снимки, но също и за видео клипове.

 

Oще от Digital: Какво представлява функцията Timeline в Google Photos