Аpple вече работят над iOS 13.4 Beta версията на операционната система, която предлага няколко нови подобрения. Най-голямо внимание предизвиква полезна опция, която предлага възможност да възстановяваме iOS устройствата директно от интернет. В момента е необходимо да използвате компютър с macOS или Windows, ако iPhone и iPad спрaт да работят. По този начин ще можете безопасно да възстановите фърмуера на устройствата. Новата функция ще премахне нуждата да ги свързвате към компютъра, съобщава 9to5mac.

 

Премиерата на подобна опция е важно, тъй като например Apple Watch и HomePod дори нямат външни конектори. В този случай, ако възникне проблем собствениците им няма какво да направят. Единственият вариант е да занесат своите джаджи до оторизиран Apple Store сервиз или сертифициран от компанията търговски партньор, за да възстанови настройките им. Изглежда, че скоро това няма да се налага, благодарение на функцията "OS Recovery", която е достъпна за разработчиците в бета версията на iOS 13.4.

 

Този инструмент работи по същия начин, както macOS Internet Recovery инструмента, който от години позволява лесно да се преинсталира операционната система от интернет. Едва ли има по-лесен и удобен начин да го направите в iPhone от тази нова функционалност на Apple. Компанията вероятно ще се нуждае от повече време за тестове преди да позволи на всички потребители да се възползват от предимствата на "OS Recovery". Официалната премиера вероятно ще бъде през есента, когато очакваме iOS 14.

 

Още от Digital: Лесен трик позволява бързо да открием всяка снимка в камера приложението нa iPhone