Spotify e предпочитана музикална музика за милиони потребители, тъй като предлага разнообразна колекция от албуми и уникални алгоритми, с които ни препоръчва съдържание. Премиум версията осигурява достъп до плейлистите ни офлайн, премахва рекламите и подобрява качеството на звука срещу минимална месечна такса. Spotify искат да улеснят допълнително работата на потребителите и вече тестват нова функция, която ще ни позволи да използваме гласови команди в профилите си, информира Pocket-Lint.

 

В момента опцията е достъпна за някои собственици на устройства с iOS, но скоро ще е налична и за Android. По този начин ще можем с гласа си да търсим и стартираме песни на любимите артисти, албуми и плейлисти в Spotify. За да се активира функцията е необходимо да кликнете иконата с формата на лупа, която е разположена в средата на лентата за управление в долната част, където са разделите Home, Browse, Search, Radio и Your Library. В долния ляв ъгъл има нов бутон с микрофон, който е ограден в бял кръг.

 

 

Ако все още не виждате този символ ще трябва да се въоръжите с още търпение. Поддръжката за гласови команди е ключов компонент от умните високоговорители като Google Home и може да е доказателство, че Spotify подготвят премиерата на подобна джаджа. Времето ще покаже дали хардуера влиза в бъдещата им стратегия, но използването на гласа ни за управление на Spotify от смартфоните определено ще се хареса на много потребители. Скоро ще бъде публикуван и пълния списък с гласови команди, които ще се поддържат от услугата.

 

Eто как да използвате смартфона като дистанционно управление за Spotify