Instagram е популярно приложение, което винаги сме асоциирали с възможността да качваме снимки, както и да следваме профилите на знаменитости и известни хора. Създателите на Instagram, обаче искат да ни накарат да споделяме и друго мултимедийно съдържание в своите профили. Вече се експериментира с нова функция, която да ни позволи да тагваме приятелите си към клиповете в мобилното приложение. Засега само ограничен брой потребители могат да се възплoзват от тази опция в Instаgram.

 

Вероятно сте забелязали, че качването на тагове към снимките става с малки икони, от които виждате хората заснети на самия кадър. Новата функция, обаче работи по различен начин за видео съдържанието в Instagram, информира TechRadar. В този случай потребителите ще бъдат пренасочени към външна страница, в която ще открият пълния списък с хора в даден клип. По този начин малко се затруднява целия процес, но се премахва възможността да се сложат грешни тагове на даден човек.

 

 

В момента дори и да бъдете тагнати от човек, който има достъп до функцията няма да бъдете информирани. Предстоят още тестове преди Instagram да позволят на всички да използваме новия инструмент за тагване във видео клипове. Важно е да уточним, че това ще е възможно единствено от смартфоните и няма да се поддържа от уеб версията на Instagram. Интеграцията на подобна функция може да се използва от приложението и за нови рекламни формати, които използват видео съдържание. 

 

Oще от Digital: Kак да активираме скритите филтри в Instagram профилите