Пътуването на дълги разстояния с автомобили вече е доста по-приятно, което дължим на еволюцията на технологиите. Така например лесно можем да свържем безжично мобилните джаджи към инфотейнмънт системата. Стартирането на мултимедия от смартфоните е само едно от удобствата, които ни предлагат новите модели на производителите. Следващата стъпка е  да можем да стриймваме филми с 4K резолюция на няколко отделни екрани, докато се возим. 

 

Всъщност това е само една от функциите, които ни очакват от следващото поколение инфотейнмънт системи. Qualcomm QCA6696 е един от първите процесори, които ще са оптимизирани за работа с тях и бе представен на MWC 2019. Новият чип ще позволи на автомобилите да гарантират поддръжка за атрактивни технологии като Bluetooth 5.1 и Wi-Fi 6. Втората от тях ще гарантира значително по-висока скорост за достъп до интернет, съобщава TechRadar. 

 

 

В крайна сметка потребителите ще разполагат с възможността да стриймват едновременно няколко филма с 4K резолюция по време на пътуването. Според официалните данни максималната скорост за трансфер на данни, която предлага Qualcomm QCA6696 е внушителните 1Gbps. Поддръжката за Bluetooth 5.1 също крие редица прдимства, сред които  например Qualcomm aptX Аdaptive за кристален аудио звук. Първите автомобили с този чип ще са факт през 2021г.

 

Още от Digital: Бъдещите автомобили ще могат да разпознават лицата на различните потребители