Случвало ли се е да чакате приятел или друг любим човек да се прибере безопасно вкъщи, но да не знаете дали има достатъчно батерия, за да си комуникира с вас през целия път? В случай, че отговора ви е положителен ще е интересно да научите, че Google вече тестват подобна функция в услугата Maps. Бета версията на Google Maps 9.71 предлага възможност не само да споделите дадена локация, но и информация за оставащите проценти преди батерията на смартфона да се изчерпа напълно.

 

Toва е полезна функция, която ще спести редица негативни мисли и емоции на хората, които очакват да се приберете, но в даден момент губят връзка с вас. Ситуацията би била много по-спокойна, ако предварително се знае, че пътувате, но батерията ви скоро ще се изчерпа. Някои потребители вече могат да използват функцията в Google Maps. Данните разкриват, че тя е достъпна от нов Share Place раздел в основното меню на популярната услуга за навигация, информира AndroidPolice.

 

Новият Share Place раздел

 

Новата версия също така предлага и опция да изпратим целия си маршрут, ако използваме публичен транспорт. По този начин приятелите ни ще имат информация точно кога се появяваме на всяка спирка и да следят в реално време как се придвижваме към тях. Google искат да ни позволят да се възползваме максимално от възможностите на споделената локация с популярната си услуга. Самата актуализация се очаква да е достъпна за всички потребители до няколко седмици.

 

Вижте как да използваме Google Maps когато пътуваме