Google полагат много усилия, дори и най-дребния елемент от търсачката им работи по оптимален начин. Всеки ден компанията индексира стотици милиони заявки, като повечето от тях се обработват за хилядни от секундата. Гласовото търсене също представлява много удобен начин да открием съдържанието, което искам от смартфона, докато сме в движение. Google изглежда иска по-често да споделяме заявките от търсачката с приятелите си.

 

Компанията вече работи усилено над нова функционалност в следващата версия на мобилното си приложение за Android. Благодарение на нея ще можем само с едно кликване да изпратим резултатите от търсенето си в Google. За в бъдеще това ще е възможно със самостоятелен "Share" бутон, информира  9to5google. В момента има и други опции как да го направите, но интеграцията на подобна функция в самата търсачка със сигурност ще улесни значително целия процес.

 

 

Новият бутон е разположен точно до иконата за активиране на гласовото търсене в Google. След като кликнете ще видите стандартното "Share" меню на Android. Taка ще се гарантира уникален линк, който да пратите на приятел или друг човек, с който да споделите търсенето си. Получателят ще генерира директно резултатите след като отвори връзката на своето устройство, независимо дали използва смартфон или компютър. Скоро всички ще можем да тестваме функцията.

 

Oще от Digital: Oсем начина да спрем Google да ни следи