Google провеждат тестове с нова функция в популярната услуга, която се казва "Follow". Както името подсказва това е инструмент, с който можете да следвате представителите на бизнеса. По този начин ще виждаме актуална информация за събития и промоции в любимите ресторанти, заведения, търговски вериги и др. За да се възползвате от функцията ще трябва да изберете "Follow" бутона, който ще е добавен към името и адреса на бизнеса. 

 

 

Така всеки от нас ще следи какво се случва с най-харесваните места и заведения и ще получава актуалните промоции от тях директно в Google Maps. За в бъдеще компанията планира и да ни казва кога ще откриват нови търговски обекти и локации, които вероятно биха събудили интереса ни. Интеграцията на функцията е поредния опит на Google да придадат по-голям социален характер на популярната си платформа за навигация, информира AndroidPolice. 

 

 

Представителите на бизнеса ще е необходимо да създадат Business Profile в Google My Business, за да се възползват от новата функция. Тук е момента да споделим,че Follow ще е налична единствено за смартфоните с Android и на този етап нямаме информация дали ще е налична и за iOS. Все пак е добре да знаете, че разпространението може да отнеме няколко седмици, Google Follow е сигурна гаранция, че потребителите ще прекарват повече време в популярната услуга.

 

Oще от Digital: Google Maps ще ни казва дали има ремонтни дейности на пътя