Google въвеждат промени в своите алгоритми за търсене, които ще улеснят организирането на бъдещи пътувания. Благодарение на тях ще можем много по-бързо и лесно да правим резервации на хотели и полети директно от смартфона. Това вече ще е възможно директно от мобилната версия на търсачката. Функцията ще предоставя не само информация за цените на хотелите, но също така ревюта и десетки изображения. Предвидени са и редица филтри, с които да откривате точно това, което ви трябва.

 

Eдно плъзгане на пръста върху дисплея на смартфона ще ви позволи да скролвате между наличните оферти за предварително посочените от вас дати и ценови параметри. Абсолютно същото може да се направи в Google и при резервация на самолетни билети, предаде TheVerge. Търсачката вече предлага различен интерфейс на разделите за полети и хотели, който ще улесни навигацията и превключването между тях. Потребителите ще могат да търсят не само по дата и цена, но също да откриват места по определена локация.

 

Секцията "More Destinations" ще препоръчва интересни забележителности и евтини хотели в района, в който се намирате. В тях ще бъдат промотирани услугите и специалните предложения на компаниите и туристическите агенции, с които работи Google. Крайната цел е всеки от нас да може максимално лесно да организира своето пътуване от смартфона. Новите функции вече са налични за ограничен брой потребители и до няколко седмици ще могат да се използват от всички хора, независимо в коя държава живеят.

 

Вижте четири полезни начина да намираме евтини полети