Търговският гигант представи две нови функции в мобилните си приложения, които ще улеснят начина, по който пазаруваме в интернет. Техните имена са Image Search и Find it On eBay. Първата от тях е много полезна особено в случаите, когато не можете да обясните точно какъв продукт искате да си купите. За целта трябва само да ъплоуднете снимката в лентата за търсене и eBay сами ще разпознаят стоката, която ви трябва.

 

Втората функция извежда тази концепция на още по-различно ниво, тъй като позволява да направите същото, но не от eBay, а от всеки един уеб сайт в интернет, предаде TheVerge. След като качите снимката ще видите веднага списък с най-релевантните резултати на заявката ви. Официалната премиера на двете функции се очаква да стане факт през септември, когато ще са достъпни за Android и за iOS.

 

еBay искат да покажат, че са най-усъвършенстваната платформа за пазаруване в интернет. Двете функции ще са оптимизирани за всичките над 1.1 млрд. продукта в техния каталог за максимално улеснение на потребителите. За да успеят да разберат какво има на снимките компанията ще използва алгоритми с машинно обучение и изкуствени интелект. Без наличието на подобни технологии такива функции не биха били възможни. 

 

Вижте как еBay и Amazon искат да купят най-големия сайт за търговия в Източна Европа за над €2 млрд.