Yahoo са подложени на голямо напрежение в последните месеци и продължават да търсят начини как да подобрят своето присъствие в технологичната индустрия. Търсачката на компанията не се радва на достатъчна популярност извън САЩ, като най-важния продукт за нея продължава да бъде имейл услугата, която предлага на потребителите си. По всичко личи, че Yahoo прекрасно осъзнават този факт и сега представиха нова интересна функционалност, която да подобрява работата на Yahoo Mail, предаде VentureBeat. 

 

Благодарение на нея имейл услугата вече включва поддръжка Gmail и другите приложения на Google, което означава, че можете от един акаунт да имате достъп до всичките съобщения в електронната си поща. Oсновната концепция в случая е, че Yahoo да искат да убедят повече потребители в предимствата на нейната услуга и във възможностите за търсене, която тя предлага дори, ако става въпрос за имейли от два различни акаунта. Компанията иска да се превърне в един портал, от който да имате достъп до цялата информация, от която се нуждаете независимо дали сте вкъщи или използвате смартфона или таблета, когато сте в движение. 

 

Yahoo обещава, че ако се съгласите да импортирате своя акаунт в Google ще се убедите сами, че няма по-лесен и добър начин да откривате всичките си съобщения от нейната услуга. Разполагате с опцията да търсите по разнообразни критерии, но също така и в цялата си история, независимо колко стари са съобщенията, които искате да видите. Предстои да видим дали това интересно решение на компанията може да ѝ позволи да стане по-популярна сред потребителите и да започне да генерира приходите, които тя желае.

 

Вижте защо Yahoo ще разделят своя бизнес в две отделни компании