Apple проведоха първото си голямо събитие за годината, което бе фокусирано към почти всички продуктови категории. Вече ви информирахме за подобренията в iPad Pro (2021), но също за премиерата на лилавия iPhone 12. Технологичният гигант използва повода, за да представи актуализирана версия на Apple TV, която поддържа 4K резолюция.

Новият хардуер използва мощен A12 процесор и е съвместим с подобрено зарядно, което използва гласовият асистент Siri. Алуминиевият корпус придава елегантен вид, като в горната чат има тъчпад с основните бутони за навигация. Друга интересна подробност, около 4K-базирания Apple TV е смарт опцията за калибриране на цветовете.

Функцията ще спести време, докато изберете оптималните телевизионни настройки, директно от iPhone, информира CNet. За да се възползвате трябва да сте актуализирали към iOS 14.5 и да имате iPhone X или нова версия на смартфоните, но също Apple 4K TV както и телевизор получил ъпдейт към tvOS 14.5.

 

 

Първата стъпка е да отключите iPhone и да отворите менюто с настройки на Apple TV. Трябва да изберете "Video and Audio" менюто и да изберете "Color Balance". След това ще видите на екрана списък с различни инструкции как да разположите своя смартфон, докато телевизора възпроизвежда различни цветове.

Нюансите ще бъдат анализирани от True Depth сензорите на устройството. Когато процеса завърши свързаният Apple TV ще избере оптималния цветен профил и ще го приложи на съдържанието, което гледате от услугата. Все още няма поддръжка за телевизори с Dolby Vision.

Калибрирането ще гарантира по-топли и естествени цветове. Добре е да знаете, че настройката важи само за Apple TV, а не за другото съдържание, което гледате на телевизорите.

 

Oще от Digital: Приложението Apple TV вече е достъпно за стрийминг джаджата Chromecast с Google TV