Популярната услуга предлага впечатляващи възможности да откриваме интересните места около нас и да стигаме максимално бързо до желаните локации. Изглежда, че компанията иска да превърне Google Maps не само в предпочитан избор за навигация, но и да улесни общуването с други хора, директно от профилите ни. Вече се експериментира с нова функция, която позволява да чатим от интерфейса на Google Maps и засега е достъпна за ограничен брой потребители на Android.

 

Google тества "Messages" раздел в менюто, с който да изпращаме кратки съобщения и по-бързо да се свързваме с представителите на бизнеса. Все пак е необходимо самите компании да поддържат функцията, за да се свързвате с тях по този начин. След като го направят ще можете да стартирате чат с кликване на "Message" в официалната им страница в Google, съобщава BGR. Новият инструмент е предназначен да улесни комуникацията между потребителите и любимите им марки и брандове. 

 

 

Именно заради това функцията е насочена към създаване на по-добра връзка с представителите на бизнеса, а не с приятелите и любимите ви хора в Google Maps. Все пак компанията си запазва правото да разшири допълнително възможностите на функцията за собствениците на смартфони. По този начин Google Maps ще ни принуди да прекарваме повече време в своите профили, докато общуваме с компаниите и брандове, които харесваме най-много в популярната услуга.

 

Oще от Digital: Вече можем да използваме хаштагове в Google Maps за Android