Google експериментират с нов дизайн на уеб версията на Gmail, който освен с промени в интерфейса ще е свързан с интеграцията на няколко допълнителни функции. Компанията планира да ни предостави инструмент, с който да избираме времето, след което даден имейл да не може да бъде прочетен от неговия получател. Потребителите ще има как да конфигурират предварително датата или часа, в който съобщенията, които изпращат да се самоизтрият от входящата поща на техния реципиент. От TechCrunch публикуваха и няколко скрийншота на тази функция.

 

 

В долната част на даден имейл ще има допълнителен "Confidential Mode" бутон, който предотвратява копирането, принтирането, редактирането и препращането му до други хора. Все още не знаем дали конфиденциалните съобщения ще включват защита срещу заснемане от скрийншоти. След като започнете да пишете имейл ще бъдете подканени да изберете колко време да е видим за своите получатели като 24 часа, седмица, месец, година и т.н. Има и как да накарате получателя да потвърди самоличността си.

 

 

За да го направят ще е необходимо да въведат уникалния код изпратен до смартфона  под формата на текстово съобщение. Функцията за изпращане на имейли, които се самоизтриват ще е обратно съвместима към старата версия на Gmail. Това означава, че дори да не сте ъпдейтнали своя профил към новия дизайн ще има как да отваряте подобни имейли, чрез допълнителни линкове. За целта трябва да кликнете върху линка и да се логнете в своя Gmail акаунт, за да прочетете текста.

 

Oще от Digital: Как да използваме Gmail офлайн