Viber продължава да е едно от най-популярните мобилни приложения за водещите платформи, което позволява на своите над 700 млн. потребители да комуникират свободно с безплатни текстови съобщения и гласови обаждания, както и да добавят към тях множество стикери. Създателите му полагат много усилия да подобряват начина, по който работи заглавието, тъй като конкуренцията в този сегмент е много сериозна най-вече в лицето на WhatsApp и Facebook Messenger. Сега разбираме какви подобрения можем да очакваме в следващата голяма версия на Viber за водещите платформи, за което ни информира iClarified.

 

Eдна от най-интересните функции в приложението ще бъде възможността да изпращаме пари на любимите си хора в 200 държави по цял свят, като самите трансфери ще се обработват от Western Union. Друго любопитно подобрение в следващата версия на Viber ще е свързвано с възможността да създаваме резервно копие на съобщенията си в облачните услуги iCloud и Google Drive, и да ги отваряме по всяко време без значение какво устройство използваме. Tрябва да отбележим също, че iOS версията на Viber включва поддръжка за Apple Watch OS 2, което означава, че ще можете да стартирате приложението директно от дисплея на своя смарт часовник. 

 

Компанията също така ще позволи на своите потребители вече да добавят към своите съобщения и GIF файлове, които се радват на голяма популярност в интернет и така ще допълнят разнобразната колекция от стикери, която заглавието предлага сега. Очаква се много скоро тези нови функционалности да са достъпни за всички потребители по цял свят, които притежават устройства, работещи с Android OS или iOS. Ще е интересно да видим дали тези подобрения ще позволят на Viber да се превърне в едно от малкото мобилни приложения, които могат да се похвалят, че се използват от над 1 млрд. потребители.

 

Вижте как да изтрием завинаги акаунта и информацията си във Viber