Възможността да препращаме входящи имейли е много полезна, тъй като премахва нуждата да копираме и поставяме текста на съобщенията. Ако използвате този метод за изпращане на много имейли можете лесно да се объркате от тяхната последователност. Google са обърнали специално внимание на този проблем и работят над интересна функционалност, която се казва "Email As Attachment". Както името подсказва тази опция позволява да препратите имейл в Gmail като прикачен файл.

 

 

Kомпанията потвърди в официална публикация в G Suites Updates блога, че новата функция вече е достъпна за част от потребителите. Google се надяват до няколко седмици всички регистрирани профили да могат да работят с "Email As Attachment". След като получите актуализацията ще можете лесно да препращате имейл като прикачен файл. Целият процес е максимално опростен и изисква просто да плъзнете съобщението, което искате да изпратите в прозореца за нов имейл.

 

 

Другият вариант е да изберете съобщения от входящата поща и да кликнете с десния бутон върху опцията "Forward As Attachment", съобщава SlashGear. Прикачените имейли ще са достъпни под формата на ".emi" файлове. Google твърдят, че няма ограничение в съобщенията, които изпращате по този начин. Кликването върху имейл с този формат автоматично ще зареди съобщението в нов прозорец. Новата функция oбещава да спести ценно време в ежедневната ни комуникация в Gmail.

 

Oще от Digital: 15 клавишни комбинации за Gmail, които ще ви спестят време