Приложението предоставя бърз и удобен начин да стартирате и да се присъединявате към разговори директно от браузъра. Споделянето на видео или презентация от компютъра изисква няколко кликвания. Ако използвате смартфон може да го направите с мобилната версия на Google Meet, като гостите на разговорите ще могат да се включват в тях и с Google Nest Hub Max.

Google Meet предлага възможност на бизнеси, организации и образователни институции на стриймват на живо видео сесии с максимум 100 хил. души. от своя домейн. Алгоритмите на Google гарантират не само високото качество на разговорите от всяко устройство, което използвате, но също и оптимална сигурност, чрез технология за криптиране.

За максимално улеснение потребителите на приложението за видеоконференция могат да стартират безплатно обаждане в Google Meet и чрез икона в своя Gmail профил.

 

 

По всичко личи, че Google Meet ще продължи да бъде един от най-важните продукти за компанията и през настоящата година. Мобилното приложение ще бъде приоритет и ще получава периодични софтуерни ъпдейти с нови функционалности. Според данни на TechRadar скоро ни очаква интеграцията на още едно полезно подобрение в Google Meet.

Компанията вече провежда тестове с функционалност, която ще разшири възможностите да персонализираме екрана по време на разговор. Още в края на миналата година бе представена опция за добавяне на фонови снимки в Google Meet. Това е само част от плановете на Google да конкурира по-успешно Мicrosoft Teams и Zoom.

Следващата стъпка е интеграция на функция за добавяне на видео вместо фонова снимка. Опцията за смяна на статичните снимки засега е ограничена до предварително избрана колекция от видео клипове на Google. Вероятно на по-късен етап ще може да добавяме и собствени творения.

Актуализацията вече се разпространява до съвместимите устройства.

 

Още от Digital: Кой е най-лесният начин да стартираме видео разговор в Google Meet