Онлайн магазина за приложения Google Play има ключово значение за популярността на Android в пазара на мобилни устройства, заради богатата колекция от съдържание, която предлага на потребителите. Сега разбираме, че компанията вече тества нова полезна функционалност в своята музикална услуга Google Play Music, която определено ще се хареса на много собственици на смартфони. Оказва се, че Google искат да ни позволят да навигираме любимите си парчета и албуми единствено с гласови команди, съобщава PhanAndroid.

 

Досега това бе възможно с услугата Google Now, но за в бъдеще тази функционалност ще бъде интегрирана директно към приложението, което ще ви спести ценно време. От своя страна това може да е доста полезно и когато разполагате с допълнителни джаджи като Google Chromecast, като все още не знаем колко време ще е необходимо докато тя официално стане част от Google Play Music. Използването на гласови команди е подходящо и в случаите, когато пътуваме и ръцете ни са заети с други неща, за да стартираме музиката, която искаме.

 

Компанията след няколко седмици ще проведе традиционната си I/O конференция, когато вероятно ще разберем повече детайли за премиерата на тази функционалност. Google Play Music е приложение, което е преинсталирано на всички смартфони с платформата и освен разнообразната колекция от съдържание може да се използва и като музикален плейър на вашата музика, която съхранявате в тях. Ще е интересно да видим какви други подобрения ще видим скоро в тази услуга на компанията.

 

Вижте какво да направим, ако Google Play не работи