Facebook e интересна услуга на компанията, позволяваща да излъчваме на живо от мобилните устройства и представлява нейния най-сериозен опит да ни стимулира да качваме повече клипове социалната мрежа. Сега тя стана обект на поредния софтуерен ъпдейт, който този път е свързан с възможността да стартираме клиповете на цял екран благодарение на новата Fullscreen функционалност. Другото важно подобрение в платформата е "Video-Only" режим, с който потребителите могат да скриват коментарите към видеото и да се фокусират само върху това, което гледат във Facebook Live, предаде Mashable.

 

Компанията се надява с този нов ъпдейт да предоставят още повече възможности на своите потребители да се забавляват с клиповете, които споделяме всеки ден от мобилните устройства. Припомняме ви, че досега всеки човек можеше да предава в реално време в продължение на не повече от два часа и сега разбираме, че Facebook са решили да премахнат това ограничение. Така за в бъдеще този лимит вече ще е четири часа, което определено е добра новина за хората, които правят по-дълги предавания във видео платформата.

 

Трябва да отбележим също, че компанията започна да разпространява тези ъпдейти от днес, но ще е необходимо време от порядъка на няколко седмици преди те да са достъпни за всички потребители в глобален мащаб. Добавянето на новите Fullscreen и Video Only режими са много интересни подобрения, които могат да привлекат вниманието на повече потребители към Facebook Live. За максимално улеснение превключването между тях става само с едно плъзване на пръста върху дисплея в лявата или дясната част, като много скоро ще можем сами да тестваме възможностите им.

 

Вижте полезни начина да използваме Facebook Live