Мicrosoft обмислят въвеждането на сериозна промяна свързана с начина, по който се разпространяват ъпдейти към устройствата с Windows 10. Основната цел на компанията е да предостави повече контрол на потребителите над тази ключова функционалност на платформата. За в бъдеще всеки собственик на компютър ще може сам да избере кога да започне инсталирането на софтуерни актуализации. Това ще е възможно дори за месечните ъпдейти за сигурност в Windows 10.

 

Ако всичко върви по план функцията ще е налична в Windows 10 May 2019 актуализацията, която ще се разпространява след броени седмици. Досега Microsoft използваха съвсем различна система, която автоматично преценява кога устройството е готово и започва да инсталира необходимите файлове, съобщава MakeUseOf. Желанието на компанията е при следващата актуализация потребителите да бъдат информирани и сами преценят кога желаят да инсталират ъпдейтите на своето устройство. 

 

 

Потребителите ще имат пълен контрол над ъпдейтите, които отлагат е секцията "Download And Install Now". Докато не дадете изричното си съгласие актуализациите няма да бъдат инсталирани. Компанията уточни, че все пак месечните ъпдейти за сигурност ще има как да бъдат забавени за не повече от 35 дни. Функцията е свързана с актуализациите, които откривате в секцията "Check For Updates." Тези промени могат да накарат повече хора да използват Windows 10 на своите устройства.

 

Oще от Digital: Как да настроим Windows 10 да стартира по-бързо