Компанията въведе сериозни промени в дизайна на своя онлайн магазин приложение в навечерието на Windows 11. Ако всичко върви по план някои от подобренията в Microsoft Store ще са налични и за устройствата с Windows 10. Mного скоро ще разполагаме с по-голям контрол над съдържанието, включително и да избираме къде да инсталираме игрите.

Вече са стартирали тестове с нова функционалност на Microsoft, която ще предостави тази свобода, както в Microsoft Store, така и в заглавията от Xbox Game Pass. Предстоящ ъпдейт на Xbox приложението ще премахне настоящите ограничения и ще премахне досадното съобщения, че нямате достъп до съответната папка.

Актуализацията ще се хареса на геймърите, които ще има как да избират персонализирани папки, в които да инсталират игрите. Софтуерният гигант се подготвя и усилено за премиерата на Halo Infinite и може да разкрие кога ще е наличен Xbox ъпдейта, заедно с представянето на играта.

 

 

Настоящата система е сериозен проблем, особено ако се наложи да преинсталирате Windows и инсталирате игрите на допълнителен хард диск. Същото може да се каже и за случаите, когато деинсталирате игра дръпната от Microsoft Store, но продължава да заема дисково пространство.

Алтернативни стартери на компютърни игри като Steam или Battle.net предлагат  опции за архивиране на игри, но също за възстановяване и проверката им, съобщава Neowin. Следващата версия на Xbox приложението ще подобри файловата система и ще предостави нови опции за преглед на мястото, където са инсталирани файловете.

Потребителите ще има как дори да сменят устройството, където са инсталирани игрите, както и да избират персонализирани папки за даунлоуд.

 

Oще от Digital:  Xbox Live вече се казва Xbox network