Google представиха актуализирани версии на своето Calendar приложение за водещите мобилни платформи: Android и iOS, което включва една нова функционалност, а именно Reminders. Благодарение на нея можете вече да добавяте напомняния в събитията от календара си и да сте винаги информирани за важните неща, които ви предстоят. Компанията уточни, че те ще могат да се използват и в другите популярни приложения на Google, като Gmail, Google Now, Google Keep и др., което се очертава като другото им важно предимство, предаде VentureBeat. 

 

Oт своя страна това означава, че можете да създадете Reminder докато проверявате своя имейл с командата "OK Google", а след това въпросното напомняне ще се добави автоматично към срещите в календара ви. Google ще използват и ще ви показват информация и от другите си приложения в тях, за да ги направи още по-полезни за своите потребители. Ако все пак пропуснете дадено събитие не трябва да се притеснявате, че ще забравите напълно за него, тъй като на следващия ден напомнянето ще се появи най-отгоре в Google Calendar. 

 

Всеки един Reminder, който създавате автоматично ще добавя още данни като например телефонни номера, имейли и адреси на хората, с които е свързано събитието. Компанията уточни, че тази функционалност ще е достъпна за мобилните платформи Android OS и iOS до броени дни и планират да представят и уеб версия, която обаче ще може да се използва чак през 2016г. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да можем най накрая да добавяме напомняния в Google Calendar, което бе едно от най-желаните от потребителите подобрения в приложението.

 

Вижте Google Calendar вече ще показва данни за полети и резервации от Gmail