Google Assistant е една от най-бързо развиващите се услуги на компанията, която също така използва изкуствен интелект. Най-лесният начин да активирате виртуалния асистент е с командата "OK Google".  Много скоро ситуацията ще се промени, тъй като собствениците смартфони ще разполагат с още една опция как да заопчнат да работят с функцията. За в бъдеще потребителите ще имат възможността да активират Google Assistant и с изричането на "Hey Google", информира PhoneWorld. 

 

В момента тази функция е налична за смарт устройствата Google Home, но до няколко седмици ще е достъпна и за смартфоните. Google ще ви информират с уведомление на началния екран, когато можете да използвате командата за стартиратне на виртуалния асистент. Плановете са Hey Google да е на разположение за всички устройства, които работят с Google Assistant. Taка компанията се надява да улесни максимално всички, които искат да се възползват от популярната услуга. 

 

Едва ли е изненадващо, че компанията ще може да се използва първо на Samsung Galaxy S8 и Google Pixel XL. Малко след това ще започнат ъпдейтите и към по-старите устройства с Android. Със сигурност можем да очакваме услугата да е може да се използва на повече модели и да извършва различни допълнителни неща. Ще трябва да се въоръжите с търпение преди Hey Google командата да е налична и в района, в който се намирате и да започнете да я използвате за активиране на Google Assistant.

 

Вижте как Google Assistant ще може да се използва и от уеб браузърите