Вероятно ви се е случило да изпратите прибързано съобщениe във Facebook Messenger и след това да ви се иска да го изриете без неговия получател да разбере? По този начин бихте си спестили неудобството и ще имате повече свобода върху начина, по който общувате с мобилното приложение. От компанията няколко пъти намекнаха, че работят над подобна функция, като за първи път това се случи още през април. Оказва се, че тестовете продължават с пълна сила и до ден днешен.

 

Според TheVerge дългоочакваната функция за изтриване на изпратени съобщения в мобилното приложение ще ни предостави време от 10 минути преди да премахнем даден пост от чата. Така ще можете да реагирате, ако пратите на погрешния човек снимка или друга поверителна информация. На пръв поглед ограничение от десет минути не звучи много, тъй като например при WhatsApp тази стойност е 60 минути. Все пак е добре, че Messenger ще предложи подобна функция.

 

 

Това подобрение е част от Version 191.0 на Messenger приложението за iOS и вероятно ще е част от следващата версия за смартфоните с Android. Възможността да изтриваме пратени съобщения от чатовете със сигурност ще се хареса на множество потребители. Функцията ще ни спести доста проблеми, ако по случайност изпратим мултимедия или друго лично съобщение до грешния човек. Вероятно в следващите седмици ще може сами да тестваме този инструмент. 

 

Oще от Digital: Пет алтернативи на Facebook, които не злоупотребяват с личните ви данни