Google Hangouts е атрактивна услуга на компанията, която позволява да изпращаме кратки съобщения, да стартираме видео разговори, но също и да пращаме SMS и MMS съобщения до приятелите си. Компанията иска да го превърне в най-добрия си инструмент за комуникация, който да се конкурира с популярни приложения като например Skype. Новите данни на Phandroid сега ни разкриват за интересно решение на Google, което ще премахне една от най-популярните функционалности на Hangouts. 

 

Oказва се, че технологичния гигант възнамерява да премахне поддръжката за SMS съобщения от популярната си услуга и за в бъдеще ще акцентира изцяло върху другите нейни предимства. Някои потребители изпитваха проблеми с изпращането им до повече от един човек, но също така забелязаха, че в някои случаи отнема твърде дълго време те да достигнат до своя получател. Припомняме ви, че само преди няколко месеца компанията да спре Google Talk и сегашната идея да спре SMS съобщенията в Hangouts е следващата голяма стъпка в новата ѝ стратегия.

 

Ако ви се налага често да използвате Google Hangouts на своя смартфон или таблет не е необходимо да се притесняват, тъй като за в бъдеще те ще могат да използват приложението Messenger да пращат SMS съобщения до приятелите си. Добре е да знаете, че Google смятат да отделят Hangouts Dialer в отделно приложение, което предлага възможност за интернет телефония за Android. Предстои да видим как тези промени ще се отразят на популярността на Hangouts сред потребителите в глобален мащаб.

 

Вижте пет полезни трика в Google Hangouts, които може би не знаете