Новата версия на приложението, която вече е налична за някои потребителите предлага едно дългоочаквано подобрение. Създателите на Instagram са се вслушали в желанията на своите фенове и да добавили опция да качвате няколко снимки в Instagram Stories. Toва е най-интересното подобрение в актуализацията. Тук е момента да ви припомним, че Instagram Stories е една от основните причина за популярността на приложението през последните тримесечия.

 

 

Възможността да добавяте множество снимки към историите се очаква да накара потребителите да бъдат дори още по-активни в своите профили. Досега трябваше да отидат в галерията, да копират изображение, да го копират към дадена история преди да ъплоуднат снимката. Собствениците на смартфони с Android дори няма как да го направят директно, тъй като е необходимо да използват външно приложение за тази цел, съобщава TechRadar.

 

 

След като инсталирате последната версия трябва да стартирате приложението и да кликнете върху иконата за стартиране на нова история в долния ляв ъгъл. Необходимо е да плъзнете пръста докато стигнете до секцията "Layout". Кликването върху нея ще ви позволи да добавяте до шест различни изображения към историята наведнъж. Важно е да знаете, че не можете да променяте позицията или да ги редактирате, което налага да сте внимателни със селекцията.

 

Oще от Digital: 4 начина да направите вашите Instagram Stories по-привлекателни