Новата музикална услуга на Apple вече е достъпна и за собствениците на смартфони и таблети с Аndroid и сега представиха ъпдейт на приложението, което се отличава с няколко подобрения. Най-голямо внимание, обаче привлича възможността да съхранявате изтеглените от вас песни на microSD картата на устройството си, което може да е полезно в различни ситуации. Така например няма да ви се налага да изразходвате вградената памет на смартфона си, но и означава, че след това ще можете да слушате парчето офлайн, когато нямате достъп до интернет, съобщава PhoneArena.

 

Любопитна подробност е, че тази функция не е достъпна за iPhone въпреки, че това е услуга на Apple, като причината за това е, че те не разполагат със слотове за microSD карти, което важи и за някои модели с Android. Сегашната актуализация също така вече позволява на потребителите да разгледат пълния график на предстоящите Beats 1 радиопредавания. Apple Music за Android предлага и още една функция, с която имате възможността да търсите и браузвате съдържание, което е категоризирано по компилации и изпълнители.

 

Музикалната услуга все още се намира в бета фаза на развитие, което означава, че тепърва към нея ще бъдат интегрирани още нови функции, които да улеснят работата ни с Apple Music. В момента тя предлага достъп до разнообразна колекция, в която попадат около 30 млн. парчета и може да се изтегли безплатно и да се използва в продължение на срок от три месеца. След като той изтече ще се наложи да плащате $9.99 на месец или да се абонирате за специалния план от $14.99, който позволява услугата да се използва от шест човека.

 

Вижте пет полезни функции в Apple Music