Google Meet е приложение за комуникация, което е разработено като конкурент на Zoom и Microsoft Teams. Огромният интерес на потребителите към подобни услуги в контекста на пандемията позволи и на Meet да регистрира впечатляващ трафик. Компанията активно добавя нови инструменти и функционалности, за да предложи още повече възможности на своите потребители.

Алгоритми с изкуствен интелект дори могат да настроят аудиото на вашето устройство за оптимално качество при разговор в Google Meet. Потребителите могат да добавят анимирани фонове и да провеждат видеоконферентна връзка с големи групи от хора. Ако използвате активно Google Meet ще ви информираме за следващото подобрение в популярното приложение.

От AndroidPolice ни съобщават, че вече е налична функция, с която може да заглушаваме други участници по време на разговор.

 

 

Полезното нововъведение може да е важен инструмент за домакините, които искат да въведат ред в груповите разговори с много потребители. Така например може да прекъснете звука на отделен профил, за да дадете думата на друг или просто да спрете колега или приятел, който говори твърде много. Новата функция е алтернатива на блокирането на потребители от разговорите в Google Meet.

Няма как да се възстанови  достъпа до микрофон или камера, след като е спрян. Това може да се направи единствено от домакина на груповия разговор. Необходимо е да имате устройство с Android 6.0 или по-висока версия, но също последната версия на Google Meet и Gmail на смартфоните.

Работи се и над интеграция за уеб версията на Google Meet. Функцията ще е достъпна за всички профили в следващите дни.

 

Още от Digital: Вече можем да използваме видео като фон в Google Meet oт Android смартфон