Facebook експериментират с нова функция, която ще улесни работата с популярните приложения на компанията. Благодарение на нея ще можем да виждаме нотификациите от Facebook, Messenger и Instagram от едно място, както и да превключваме бързо между тях. Потребителите ще виждат изскачащ прозорец с името на потребителя, който е пратил съобщение и червен кръг, показващ броя на публикациите, които все още не сме прочели. По този начин ще можем по-лесно да управляваме профилите си.

 

 

Новата функция ще премахне необходимостта да отваряме всеки път трите приложения, тъй като вече можем да го правим директно от News Feed, предаде TechCrunch. Иконата в горния десен ъгъл вече ще показва профилната снимка и общия брой нотификации вместо логото на Facebook Messenger. Aко кликнете върху нея ще видите ново меню, с което можете веднага да отваряте акаунтите си в трите популярни приложения и да разгледате непрочетените си съобщения.

 

 

Компанията смята, че новата функция ще улесни допълнително комуникацията с приятелите и работата с Facebook, Messenger и Instagram. В момента тя е достъпна за ограничен брой потребители, но много скоро вероятно ще може да се използва от всички. Интеграцията между трите приложения представлява най-бързият и удобен начин да следите какво се случва с акаунтите ви в социалните мрежи

 

Вижте как сделката с Facebook направи Instagram по-успешно приложение