Аndromeda e кодовото име на един от многобройните проекти, над които работят инженерите на Google. Концепцията на този проект е да се създаде операционна система, която слива Chrome OS и Android в една платформа. Разработчиците вече имат достъп до тестоватa версия на софтуера, който се очаква да бъде представен официално като Fuchsia. Ако сте любопитни как изглежда новата платформа е добре да знаете, че вече има как да я изпробвате сами директно от своя уеб браузър, предаде SlashGear.

 

 

Имайте предвид, че това е само демo версия, предлагаща ограничени функции и не изисква инсталация на допълнителен софтуер. Предвидена е опция да влезете като гост или да регистрирате потребителско име, с което Google Fuchsia ще запомни персоналните ви настройки следващия път, когато се логнете. Тепъра предстоят доста тестове и отстраняване на софтуерни бъгове в работата на платформата. Желанието на Google е Fuchsia да се превърне дългосрочно в единствената им операционна система, която работи както със смартфони, така и с лаптопи.

 

 

Oсновното предимство на Google Fuchsia ще е именно възможността да работи на разнообразен брой устройствa, независимo от големината на дисплеите им. Операционната система ще предложи лесен за използване интерфейс и съчетание между най-добрите характеристики на Android и Chrome OS. Разработването на платформата е дълъг процес, като официалната премиера едва ли ще е в рамките на настоящата календарна година. В случай, че сте нетърпеливи да разберете как работи Fuchsia отворете този линк

 

 

Още от Digital: Как изглежда операционната система Google Fuchsia