YouTube е предпочитана платформа за гледане на видео и слушане на музика от милиони потребители. Популярността на смартфоните кара все повече хора да се логват в своите профили от мобилните устройства. Този факт е добре известен на Google, които продължават по-активно да разработват и актуализират мобилните приложения на YouTube.

Именно заради това по-често ставаме свидетели на промени в интерфейса на услугата за Android и iOS. Въпреки това компанията не се е отказала от поддръжката и на уеб версията на YouTube. Eдна от последните новости бе преместването на Autoplay контролерите в самия видео плейър. Сега разбираме за следващото интересно подобрение, което очаква потребителите на YouTube.

Компанията е финализира тестовете на нова функция, позволяваща да търсим съдържание в профилите си, чрез гласови команди. По този начин можете да откривате атрактивни клипове без да пишете в търсачката от уеб версията на YouTube. За да го направите трябва да използвате допълнителната икона, която ще видите до полето за търсене.

 

 

Все пак е необходимо първо да дадете разрешение на YouTube за достъп до микрофона. След като го направите и кликнете върху символа ще видите текст "Listening", който записва думите ви, докато говорите. Ако го направите докато гледате видео ще го паузирате автоматично при извършването на гласовото търсене. 

Можете да извършвате и допълнителни търсения като например “Show me my subscriptions”, “What’s new from my subscriptions”,  “Show my watch history” или  ”Show me my library”. Усъвършенстваните алгоритми на Google разпознават контекста на думите ,за да ви бъдат максимални полезни при търсенето.

Интеграцията на тази функционалност ще допадне на доста хора, особено на най-активните профили в услугата. В заключение ще отбележим, че гласовото търсене в YouTube работи по същия начин, както в Google Search и Google Docs.

 

 

 

Oще от Digital: Нова функция ще улеснява избора на резолюция в YouTube