Google Maps е първата асоциация, която вероятно си правите като чуете думата навигация. Това не е случайно, тъй като приложението се използва от над 1 млрд. души по цял сят. Алгоритмите на Goоgle Maps постоянно се оптимизират, което прави услугата максимално добра независимо с какво превозно средство се придвижвате. 

За да бъдат максимално полезни Google разчитат и на информация на самите потребители, които използват Google Maps. По този начин данните от водачите на автомобили могат да ви споделят къде има задръстване или къде е най-близката алея за велосипеди и др.

Кампанията за местни гидове също е важна част от Google Maps и предоставя любопитна информация за заведения и места за отдих в услугата. Още през миналата година компанията предостави функция  за следване на потребители, които са част от Local Guides.

Google са изключително доволни от прогреса в тази сфера и сега обявиха, че допълнително разширяват възможностите на тази опция в приложението за навигация.

 

 

Компанията потвърди, че започва да разпространява ъпдейт, който ще позволи на потребителите да следват други профили в Google Maps. Всеки акаунт, който споделя снимки и ревюта може да се възползва от функцията като единственото изискване е да бъде публично достъпен за други хора.

Актуализираните профили наподобяват визията на Facebook и Twitter, като до имената на самите потребителите има голям бутон "Follow", с който да следите какво съдържание качват в Google Maps, информира AndroidPolice. 

След като последвате даден човек ще виждате не само броя на другите хора, които са го направили, но също публикации, коментари, препоръки и другите постове, което може да стане от Updates раздела на мобилното приложение. Добре е да знаете, че винаги можете да въведет рестрикции към своя профил. 

Така ще имате по-добър контрол над съдържанието, но също сами да избирате кои хора могат да следват акаунтиа ви в Google Maps. Новият ъпдейт в кратко време ще е достъпен за всички устройства с Android.

 

Oще от Digital: 5 полезни трика за Google Maps, които може би не знаете