Аndroid Auto е интелигентна операционна система за автомобили с разнообразие от смарт функционалности. Свързването на смартфоните по време на пътуване позволява много допълнителни възможности за достъп до информация и забавление. Google са уверени, че могат да подобрят изживяването на хората, които пътуват и използват Android Auto.

Следващата концепция на компанията може да ви изненада, но представлява колекция от HTML игри. Потребителите ще имат достъп до икона с името GameSnacks, която предлага предварително избрана селекция от мини заглавия. Сред тях са 2048 Giant, Zoo Boom, Pin The UFO, Cannonballs 3D и много др., съобщава AndroidPolice.

Новата функционалност е част от бета версията на Android Auto Version 6.7. Кликването на иконата GameSnacks ще зареди на екрана на тъчскрийн екраните на автомобилите специалната селекция от заглавия на Google.

Игрите са базирани на НТМL5  и са предназначени за слаб хардуер и слаба връзка към интернет, което ги ппревръща в подходящо решение за Android Auto.

 

 

Заглавията, които са част от GameSnacks се зареждат бързо и се отличават с интуитивни контролери за управление. Компанията изглежда иска да предостави още повече възможности за забавление на пътниците в автомобилите с Android Auto.

На този етап функцията има тестов характер, като не всички потребители виждат новата секция от игри. Някои от тях виждат само няколко заглавия, а не пълната колекция. Изглежда, че Google се нуждаят от още време, за да позволят на всички да изпробваме GameSnacks.

В заключение ще отбележим, че има поне осем мини игри, които вече са оптимизирани за инфотейнмънт системите на автомобилите.

 

 

Oще от Digital: Android Auto поддържа приложения от трети страни