Вероятно всеки потребител има снимки, файлове и документи съхранявани в смартфоните, които не би искал да станат достояние на други хора. Android предлага разнообразен каталог от приложения за тази цел, които са налични за изтегляне в Google Play.

Добрата новина е, че може дори да не се налага да теглите външен софтуер, за да го направите. Това е възможно с интеграцията на нова функция във Files by Goоgle приложението, което е предварително инсталирано на устройствата с Android. Компанията е разработила полезния инструмент "Safe Folder", с който можете да скриете определени файлове в специална папка. 

Ако друг потребител използва смартфона няма да може да отвори съдържанието, тъй като ще е необходимо да въведе четирицифрен PIN код, който само създателя на папката знае. Google също така ще ви информират, че ако забравите въпросната комбинация няма да може да възстановите документите във "Safe Folder" , което налага да бъдете много внимателни.

 

 

Идеята определено е доста полезна и ще допадне на много потребители. Трябва само да изберете снимките, клиповете, аудио файловете и документите, които да скриете в съответната папка. Изберете и въведете желания от вас PIN код, който трябва да запомните. 

След като затворите приложението файловете се заключват до въвеждането на четирицифрения код, което гарантира, че няма да бъдат видени и разглеждани от други хора. Новата функционалност ще премахне нуждата да търсите друг софтуер в Google Play, тъй като е достъпна във файловия мениджър, който вече е инсталират на устройството.

Files by Google е приложение, което бе представено през 2017г. и в момента се използва активно от над 150 млн. потребители месечно. Компанията твърди, че  досега са изтри над 1 трилиона файла, които биха отнели 30 хил. години на потребителите ръчно да ги откриват и премахват от смартфоните. 

Приложението спестява около 12GB свободно място в секунда, което е еквивалента на 5000 изображения в секунда и е освободило над 400 петабайта информация или еквивалента на 1400 година продължително гледане на HD съдържание.

 

Oще от Digital: Приложението Google Files вече е изтеглено над 500 млн. пъти